Vodič za slike na zidu po prostorijama

Može li ista slika dobro izgledati u spavaćoj sobi i radnom kutku ili kuhinji? Kakve slike nas potiču na rad, kreativnost, apetit, odmor, opuštanje? Donosimo vam savjete stručnjaka iz The Poster Cluba

Ovo baš želim podijeliti s vama. Dobila sam newsletter od The Poster Cluba s izvrsnim savjetima za uređenje zidova po prostorijama. Jedna od ključnih stvari koju navode je – individualnost, kako prostorije za koju se slika bira, tako i vaša osobnost s kojom stvarate ugođaj u vašem domu. Slike na zidovima, naime, trebaju odražavati vaš karakter, stvari koje volite, cijenite, koje vas vesele, motiviraju… opuštaju. Slike ne treba gledati kao popunjavanje praznih zidova, nego način na koji pričate priču…

THE POSTER CLUB

– Uključivanje umjetnosti u dom nije samo ispunjavanje praznih zidova, radi se o stvaranju prostora koji odražava tko ste vi. Umjetnost je više od pukog ukrasa, to je moćan alat za poboljšanje dobrobiti i obogaćivanje života. Odabir modernih umjetničkih printova za različite stilove i funkcije prostorija umjetnost je sama po sebi, a pravo umjetničko djelo može povezati prostvor i pretvoriti stan u dom – navode stručnjaci iz The Poster Cluba, po mom mišljenju najzanimljivijem i najprobranijem mjestu za kupnju art printova.

– Svaka soba u vašem domu ima jedinstvenu svrhu. Umjetničko djelo koje odaberete trebalo bi to i pokazati i unaprijediti funkciju prostora nadopunjujući cjelokupni stil i ambijent prostora – kažu stručnjaci iz The Poster Cluba, dodajući kako prije odabira umjetnina obratite pozornost na raspoloženje i atmosferu koju želite stvoriti, ali i veličinu, boje te dimenzije prostorije.

No, idemo na konkretne savjete i odabire.

1. KUHINJA

– Kuhinja se često naziva srcem doma. U prostoru u kojem šarene kulinarske kreacije oživljavaju, mirisi i osjetila se isprepliću, a kreativnost buja, odabir umjetnina je put otkrivanja. U prostoriji u kojoj stilski izazovi obiluju – od zidova obloženih pločicama do ormarića iznad glave i minimalnog prostora – umjetničko djelo postaje bitan sastojak u dodavanju osobnosti.

Motivi koji slave umjetnost kuhanja, objedovanja i zajedništva nude praznik za oči koji poboljšavaju raspoloženje. Neutralni uređaji pružaju platno za bljeskove boja, čineći uokvirene umjetničke ispise idealnim načinom da prostoru udahnete karakter, bilo na zidu ili na polici. Manji ispisi besprijekorno se uklapaju u uske prostore, dok živopisni ispisi postera ili umjetnički okviri u boji dodaju radost i veselje – navode u The Poster Clubu.

Motivi koje predlažu su voće, kuhinjski pribor, recepti, citati…

THE POSTER CLUB