Nespresso je predstavio blagdansku kolekciju naziva ‘Čarolija putovanja’ koju je kreirao svjetski poznati chef Jean Imbert, inače vlasnika Michelinove zvjezdice te autora menija i chefa u vlaku Belmond Simplon Orient-Express
Među najljepšim adventskim kalendarima uvijek nam je Nespresso. Uistinu ima smisla svako jutro otvarati novi prozorčić za prvu jutarnju kavu. A što je ove godine pripremio Nespresso? Kolekciju ‘Čarolija putovanja’ koju je kroz nove okuse kave, čokolade i biskvita kreirao svjetski poznati chef Jean Imbert.
Jeana Imberta, vlasnik je Michelinove zvjezdice te chef u vlaku Belmond Simplon Orient-Express, najpoznatijem i najluksuznijem vlaku na svijetu.
I što nam je pripremio poznati chef?
Prvo putujemo u srce Pariza, gdje nas dočekuje originalna ideja Jeana Imberta – Almond Croissant Flavour. Aromatizirani napitak preporučuje se piti kao Cappuccino kako biste otkrili raskošne note badema i maslaca koje podsjećaju na djetinjstvo.
Nezaboravni Espresso i Double Espresso pobuđuju sjećanja na dugačka putovanja vlakom kroz Latinsku Ameriku. Aromatična mješavina koja uključuje arabiku iz Perua i Kostarike, obogaćena Robustom, ova kava ističe se notama tostiranih žitarica i drvenastim notama.
Kao hommage svojim avanturama, Jean Imbert stvorio je Peanut and Roasted Sesame Flavour kavu, koja kombinira note prženog sezama, kokica i orašastih plodova. Ovaj napitak osmišljen je da vas ugrije i uvede u blagdansko raspoloženje gdje god se nalazili.
– Kroz posvećen rad i blisku suradnju s cijelim Nespresso timom pažljivo smo usavršavali ova remek djela, a svaka ekskluzivna kava stvorena je iz uzbudljivog izazova. Jako sam ponosan na rezultat jer ove kave pobuđuju dragocjene uspomene s mojih putovanja, prenoseći esenciju dalekih zemalja i omiljenih europskih metropola kroz nezaboravne okuse – rekao je Jean Imbert.
Osim dalekim destinacijama, slavni francuski chef odao je počast i svom domu, točnije svojoj baki i njezinoj kuhinji. Na temelju njezinih jela, razvio je limited edition vrhunske čokolade. Napravljene od pažljivo izabranih kakao zrna s certifikatom Rainforest Alliance iz Konga, sadrže 70% tamne čokolade s karameliziranim lješnjacima.
Osim toga, tu su i slastice koje će se savršeno spojiti s Nespresso kavama, a koje su također inspirirane putovanjima i ostat će u redovnoj Nespresso ponudi.
Lemon Flavoured Shortberead poslastica je s osvježavajućim okusom limunove kore, koji prenosi duh povijesnog šarma Edinburgha, škotske metropole koju su svojedobno nazivali i „Parizom sjevera“.
Potpuna suprotnost je pravi njujorški Chocolate Chips Cookie, koji predstavlja kombinaciju bogatih čokoladnih nota i nagovještaja vanilije, koji će vas jednim zalogajem prenijeti na užurbani Manhattan.
U blagdanskoj kolekciji Nespresso je pripremio već tradicionalni Adventski kalendar, termosice Travel Mug i Nespresso šalice te posebno izdanje Vertuo Pop+ aparata za kavu, koji dolazi u s luksuznom mat crnom završnicom te zlatnim i crnim kromiranim naglascima.