Keramika koja nas podsjeća da je sreća u malim stvarima

Upoznajte Maju Kirišić koja stoji iza brenda Nasia ceramics

Prije sad već dosta godina bila sam s prijateljicama na radionici keramike slovenske umjetnice Hane Karim. Jedna njezina rečenica urezala mi se u sjećanje: “Ako želiš savršeni tanjur, onda ideš u Ikeu i kupiš ga tamo”.

Istina, savršeno može biti samo ono što je jako puno puta tvornički napravljeno. Sve ostalo što iziskuje ručni rad je zapravo nesavršeno, ali zato i autentično, snažno, posebno…

Dugo mi je trebalo da se riješim svog perfekcionizma i prihvatim taj drugačiji način razmišljanja. Da u nesavršenosti, zapravo vidim savršenost. Jednako tako, trebalo mi je i da prihvatim da je sreća zapravo u malim stvarima, u svakodnevici koja nas okružuje. Stvarima koje često ne primjećujemo.

A upravo to uči nas ručno rađena keramika, kaže Maja Kirišić koja stoji iza brenda Nasia ceramics.

– Kolekcija “Touch of happiness” je moja treća limitirana kolekcija. Ideju za nju dobila sam kroz svakodnevnicu. Naime, svi mi tražimo sreću i stalno pokušavamo biti sretni, a sreća je zapravo svuda oko nas u malim stvarima koje mi većinom ni ne primjećujemo. Kroz ovu kolekciju svakodnevnih predmeta poput šalica, posuda i vaza pokušavala sam ljude podsjetiti na to – kaže Maja, u “pravom” poslu medicinska sestra.

– Inače radim kao medicinska sestra, a keramika je moj hobi, ono nešto što me na kraju dana opušta i s čime si razbistrim glavu i vratim u balans. Za mene je najveća sreća dom, obitelj, zdravlje, mir, ljubav i prijateljstvo, moj posao koji jako volim i na kraju keramika i vrijeme za mene – ispričala je Maja, dodajući kako kod keramike voli baš sve, cijeli proces koji je dosta dug te za kojega treba puno strpljenja.

– Volim sve od same ideje pa do izrade, oslikavanja, pečenja, glaziranja, zapravo nikada ne znaš kako će u konačnici sve ispasti. Kada je sve gotovo budem uzbuđena kao malo dijete – kaže Maja čije radove možete pogledati na Facebook stranici Nasia ceramics i na instagramu nasia.ceramics.