Kako urediti sobu za prvašića?

Imam osjećaj da mi je lijepa dječja soba u djetinjstvu pomogla da lakše prihvatim pisanje zadaća i da se (ponekad) tome i veselim. Btw otkrila sam u ovom tekstu koju dječju sobu sam ja odabrala za svoju djecu i zašto. Uz to na popustu je 30 posto u Meblo Trade

Sjećate li se svog prvog dana škole? Ja da. Sjećam se, miješali su mi se osjećaji uzbuđenja, veselja, iščekivanja, straha od nepoznatog… Joj samo da dobijem super učiteljicu i dobre prijateljice i prijatelje – ponavljala sam si neprestano u glavi. Slično je bilo i prije par godina kada su moji dječaci postali prvašići, a i oni su kao i ja prije škole promijenili sredinu, tako da je odlazak u školu sa sobom nosio i upoznavanje s novim prijateljima, susjedstvom, ekipom za igru… ali i novu sobu.

Obožavala sam svoju dječju sobu. Kreveti s ladicama, lampice za čitanje uz uzglavlje, dva ogromna radna stola s ladicama, veliki ormar s otvorenim i zatvorenim policama, regal u koji su stale sve moje Barbie sa njihovom kuhinjom. Sve mi je bilo hit.

Sestrina i moja dječja soba postala nam je poligon za igranje, čitanje, druženje, smijanje… i vjerujem da mi je upravo ona pomogla da se s veseljem sjećam tih prvih školskih godina te da sam možda baš zbog te sobe lakše stekla radne navike.

Možda ću nekog nasmijati kada ću reći da sam se kao mala šestogodišnja curica osjećala nekako odraslom i važnom kada bih sjela za ogromni radni stol i pisala zadaću. Baš mi je to bilo jako cool.

Kada su moji klinci krenuli u školu, odlučila sam im osigurati taj osjećaj – da ih njihova nova soba s lijepim radnim stolom potakne da žele što više vremena boraviti u sobi. Htjela sam da se osjećaju nekako zreliji, odgovorniji, ali i dalje da budu djeca koja se puno druže, igraju, čitaju, istražuju…

Naime, bez obzira na veću odgovornost, dječja soba mora biti i prostor za maštu, kreativnost, igru, stoga stručnjaci kažu da je vrlo važno napraviti zoning sobe te podijeliti ju u dio za spavanje, učenje, igranje, čitanje, zabavu.

Upravo iz tog razloga, sobu ne treba nakrcati s gomilom namještaja, nego ostaviti slobodan prostor za igranje, ali osigurati i mnoštvo polica za knjige, legiće i ostale igračke.

Proizvod koji se nama pokazao spasonosnim je krevet Alples Magnet.

Naime, koliko god soba bila velika teško da će zadovoljiti sve te funkcije ako sav namještaj ostane na podu.

Upravo iz tog razloga morali smo gledati krevete na kat.

Razgledala sam hrpu modela kreveta. Neki su mi se činili previše djetinjasti s obzirom da djeca brzo rastu, neki su mi se činili da bi djeci mogli brzo dosaditi, neki previše obični, neki nam po dimenzijama nisu odgovarali…

Naime, htjela sam da krevet ne bude samo krevet, nego da ima još neku funkciju… Da ostavi mjesto za spremanje stvari, da ispod njega bude neko skrovito mjesto za igru i maštanje, prostor za čitanje…

I pronašla sam sam krevet koji me oduševio. Dovoljno je jednostavan i prilagodljiv, a opet ostavlja mogućnost za igru i zabavu. Naime, u Meblo Tradeu sam pronašla krevet Alples Magnet s policom za knjige. Postoji nekoliko varijanti ovog modela, a mi smo odabrali model kreveta na kat s policom, ali bez donjeg ležaja.

Umjesto da kreveti stoje jedan ispod drugog, za donji ležaj odabrali smo model Magnet sa tapeciranim uzglavljem i dodatnom ladicom te ga postavili ga slovo L u odnosu na gornji ležaj…

Plan je bio da u toj velikoj ladici bude dodatni krevet s madracem za prespavance. No, u trenutku kada smo počeli pospremati stvari, shvatili smo da je ta velika izvlačna ladica sjajno skrovište za gitare, sintesajzer, društvene igre i sve moguće stvari s većim dimenzijama koje ne stanu na police.

Naime, u jednom trenutku čovjek shvati da treba birati bitke i zažmiriti na dječju neurednost.

No, krevet Alples Magnet izvrstan je i radi velike police za knjige koju možete napuniti s obje strane. Strateški, ispod kreveta u razini očiju su omiljene knjige za čitanje koje svako toliko mijenjamo kako bi čitanje uvijek pružalo novo i zanimljivo iskustvo. S druge strane su knjige i igre koje nisu toliko često u uporabi.

Za ormar smo odabrali također kolekciju Alples Magnet, model koji ima 3 krila ormara, duboke izvlačne ladice i jedan modul s otvorenim policama. Vrlo ugodno smo iznenađeni s kvalitetom izrade, čvrstoćom, finoćom detalja. Zaista soba za preporuku po izvrsnom omjeru kvalitete i cijene.

Btw imam još jednu sjajnu vijest – Meblo Trade upravo na Back To School akciji ima baš Alples Magnet sobe. Na popustu su 30 posto, a zanimljivo je i to što kolekcija nudi jako puno različitih varijacija, boja i mogućnosti konačnog izgleda tako da sobu možete lako prilagoditi svojim potrebama, dimenzijama i funkcionalnosti.

Back To School akcija u Meblo Tradeu traje do 9. rujna, a popusti su do 50 posto i na madrace, sjedeće garniture, stolove i stolice, tapete, dječje sobe, posteljinu i dekorativni tekstil.

Evo još slika dječje sobe Alples Magnet.