Testirali smo Ikeinu aplikaciju za 3D modeliranje doma

Ikea je prije nekih mjesec dana pustila u javnost aplikaciju Ikea Kreativ s kojom možete napraviti 3D vlastitog doma, vikendice, ureda… Napokon sam danas uhvatila malo vremena i testirala kako radi.

Plan mi je bio odvojiti par sati da savladam aplikaciju Ikea Kreativ i napraviti par vizualizacija za našu vikendicu. Što da vam kažem? Oduševljena sam. Nije potrebno par sati da bi ju savladali, nego doslovno par minuta.

Prvi veliki plus kod ove aplikacije je da ju ne morate skidati, nego je dovoljno samo otići na Ikeinu stranicu i odmah možete početi sa stvaranjem vaših 3D-ova. Evo linka na stranicu.

Pronašla prostoriju koja oblikom, veličinom, količinom svjetlosti, bojama stropa i poda najviše odgovara vikendici i krenula slagati ambijente.

Skužila sam da se boje zidova mogu mijenjati, tako da se time nisam za sada opterećivala, nego sam pronašla ono što oblikom najviše nalikuje vikendici.

Postoji i mogućnost da slikate svoj prostor i da ubacite sliku vašeg prostora, no nisam se time zamarala, htjela sam samo vidjeti kao aplikacija funkcionira.

Prvo sam krenula s dnevnim boravkom. S lijeve strane pojavili su se artikli – izabrala sam kauč, potom tepih, stolić, slike za zidove, lampu – i to je to. U par minuta je bilo gotovo, a super je što odmah vidite i koliko bi vas svi ti predmeti stajali.

Zgodno je što bilo koji predmet vrlo jednostavno možete obrisati ili ga zamijeniti s nekim drugim proizvodom, a umjetna inteligencija vam daje i pomoć – pronalazi vam proizvode sličnog dizajna, mooda i boje, tako da je sve puno lakše i brže.

Nakon dnevnog boravka, bacila sam se na 3D vizualizaciju spavaće sobe i blagovaonice.

Zgodno je što sve predmete možete pomicati, ali poštujući njihove stvarne dimenzije. Dakle, aplikacija u sebi ima izvrsno podešene dimenzije proizvoda, tako da se izbjegnu greške oko toga da u realnosti stvari ne stanu. Ili ako fizički stanu, možete primijetiti da vam ostaje premalo mjesta za nesmetani prolaz…

Svidjelo mi se i to što možete mijenjati boje zidova, tako da možete sami lako istestirati što bi se dogodilo s prostorom da mu promijenite boju zida…

Kako ne bi sve ostalo samo na 3D-u, Ikea u desnoj strani korisničkog sučelja nudi mogućnost narudžbe proizvoda, tako da sve možete i kupiti u nekoliko minuta.

Btw sve moje brzinske varijante uređenja stajale su od 1000 do 1300 eura.

I za kraj – moja velika preporuka. Evo linka na aplikaciju.