Batak grill na golf terenima u Zagrebu je doživio je veliki makeover. Novi izgled potpisuju Arhitektri
Nisam baš neki preveliki ljubitelj ćevapa i roštilja, ali priznajem, nekada bi baš pojela nešto s grilla. Gdje otići, a da nije baš opskurno?
Nasreću, prije nekoliko godina Batak grill prvi je od mjesta specijaliziranih za jela s roštilja, napravio promjenu i počeo otvarati restorane s roštiljem, a ne ćevabdžinice…
I zato sam sretna što vam mogu preporučiti jedno novo mjesto u gradu gdje možete otići na roštilj i uživati u zelenilu i jednom tipično nezagrebačkom ambijentu.
Naime, u Riverside Golf Zagrebu na Jadranskoj aveniji otvoren je novi, stari, Batak grill. Za uređenje je zadužen arhitektonski ured Arhitektri koji je uredio gotovo sve restorane te grupacije i udario temelje nekim novim tendencijama u uređenju ugostiteljskih objekata.
Arhitekti Rujana Bergam Marković i Aleksandar Marković ponovno su dokazali da njihovi interijeri nisu samo divne scenografije i instagramične fotografije, nego pametni, promišljeni i funkcionalni interijeri u kojima je ugodno boraviti.
– Prije se tražilo mjesto više na terasi, a sada je podjednaka želja gostiju i za mjestom unutar restorana, zahvaljujući novim staklenim stijenama koje duž cijelog prostora osiguravaju pogled svim gostima restorana. Glavna senzacija i otkriće prilikom preuređenja i skidanja starog spuštenog stropa bio je sustav drvenih nosača koji su sa svojom izražajnošću i skulpturalnošću definirali interijer.
Restoran odiše sofisticiranim industrijskim dizajnom, metalne police čine pregradne i dekorativne elemente, oživljene prirodnim zelenilom, te dijagonalno postavljena drvena obloga zida i šanka, koja na moderan način unosi dašak topline, što je postao standard uređenja Batak restorana – kažu.
Misao vodilja projektnog tima Arhitektri bila je postići što više ugodnih zona i različitih tema sjedenja kako bi se otvoreni koncept prostora učinio zanimljivijim i intimnijim; ono s čime se to postiglo su rasvjetna tijela i pravilan odabir namještaja.
Svaki Batkoljubac će prepoznati cigleni zid slagan „na riblju kost“ koji je postao zaštitni znak Batak grilla, ali u ovom prostoru Batak je u novoj interpretaciji izbacio određeni broj cigli kako bi postigli zaigrani likovni efekt.
Nesumnjivo je da će gost primijetiti i ugodne palete smeđih, sivih i oker tonova namještaja i poda koji se prelijeva iz keramike u parket, a tu su i cigleni zidovi, betonski stupovi, drvene grede, chesterfieldi i mnoštvo zelenila, lampica, industrijskih žarulja…
Također, Batak grill na Golf terenima na katu ima novu dvoranu koja je multimedijski opremljena u istom stilu kao prizemlje restorana, a idealna za konferencije, seminare, obiteljska druženja, proslave rođendana.
Uživajte u fotografijama.