Pedro Subijana i njegov Akelarre dugi niz godina nose titulu restorana s tri Michelinove zvjezdice. Nakon 40 godina otvorili su i svoj hotel
Uopće ne mogu zamisliti što znači 40 godina voditi restoran s jednom Michelinovom zvjezdicom, a pogotovo ne restoran koji deset godina zaredom ima 3 zvjezdice.
Jedan od takvih je Pedro Subijana, chef koji od 1975. vodi svoj restoran Akelarre u San Sebastianu.
Uglavnom, nakon dugih 40 godina, odmah pored kultnog restorana, a 5 kilometra od centra San Sebastina, nedavno se otvorio hotel Akelarre.
Hotel je smješten odmah uz plažu i restoran, ima pet zvijezdica i sa svojom estetikom i konceptom uklapa se u priču Subijana i njegovog poznatog restorana.
Hotel je projektirao talentirani mladi španjolski arhitektonski studio Mecanismo i arhitekti Marta Urtasun i Pedro Rica.
– Hotel je zapravo osmišljen kao dodatna ponuda kultnom restoranu s popratnim sadržajima. Hotel ima vinariju, bar, terase, spa centar na oko 1000 kvadrata te 22 sobe koje sve imaju predivan pogled na more – objasnili su arhitekti.
Elegantno suvremeno unutarnje uređenje, prirodni materijali, poneki trendovski komad namještaja i rasvjete, kamen, drvo, mesing, koža…
I neka fina nenametljivost i vrhunska usluga stvari su s kojom obično ovakav tip hotela osvaja svoje goste.
Koliko stoji noćenje? 300-tinjak eura s doručkom. A ako vam je palo na pamet da bi ondje možda mogli provesti idealno Valentinovo, moram vas odmah razočarati i reći da je hotel i restoran kompletno bookiran do sredine trećeg mjeseca.
Možda sljedeće godine…
Ja već maštam o izgležavanju na nekoj od ovih terasa.
Možda baš ovdje na Kettalovoj Bitta sofi, koju je dizajnirao Rodolfo Dordoni.
Hotel je inače dio internacionalnog udruženja ekskluzivnih hotela i restorana Relais & Chateaux u kojem su u Hrvatskoj Menegetti, Bevanda, palača Lešić Dimitri na Korčuli…
Uživajte još malo u ovom bijegu od stvarnosti…