Nova kolekcija tapeta Josipe Maras

Dizajnerica Josipa Maras i njezin brend Studijo, ovih je dana lansirala novu kolekciju tapeta. Kolekcija nosi naziv Eksperimenti & Gradijenti, a spoj je različitih pomalo nespojivih svjetova i boje sezone – burgundy boje.

U kolekciji se ističe Opojna – tapeta za koju Josipa kaže da ima kameleonsku mogućnost prilagodbe različitim kombinacijama i bojama.

S tapetama Kapija i Kontrolfrik, Josipa nastavlja inspiraciju pronalaziti u povijesti, kulturnoj baštini i umjetnosti, kao i u romantiziranom svijetu bajki.

Iako joj je bilo teško izdvojiti najdražu tapetu nove kolekcija, Josipa je ipak malu prednost dala tapeti znakovitog naziva – Basna, čiju je inspiraciju pronašla u jednom pariškom izlogu s drvenim lutkama.

Sasvim suprotne, no jednako zanimljive su tapete pod nazivom Gradijanti.

Riječ je o basic tapetama koje predstavljaju jednostavan, ali vizualno snažan prikaz boja i dubina, koje unose svježinu u prostore. Gradijenti omogućuju postepeni prijelaz nijansi, stvarajući osjećaj pokreta i razigranosti unutar prostora za dinamičnu, sofisticiranu atmosferu. Efekt gradijenta nudi mogućnost igranja s različitim tonovima i intenzitetima boja, čime zidovi postaju živi element dizajna, pružajući slojevitost i dubinu. Prilagodba odabira boja kroz custom made Studijo uslugu čini ove tapete savršenim za kreiranje personaliziranih interijera.

– Gradijenti su nešto što mi je nedostajalo u svijetu zidnih obloga, i s ponosom možemo reći da smo prvi na tržištu koji nude takav prikaz u segmentu basic tapeta. Gradacijom jačine odabrane boje možemo stvoriti prostore koji su slojeviti, neviđeni, impresivani. Ovaj pristup omogućuje dizajnerima da na suptilan, ali snažan način kreiraju jedinstvene prostore koji odišu smirajem, ali i hrabrošću u bojama – objasnila je Josipa Maras, osnivačica Studijo Wallart-a.

Kolekcija Eksperimenti & Gradijenti dostupna je na novoj Studijo web stranici, prilagođenoj dizajnerima interijera i globalnom tržištu. Kolekciju ćete moći i uživo pogledati na sajmu interijera InDizajn, od 4. do 6. listopada 2024. godine u zagrebačkoj Areni.

Upoznajte kolekciju Eksperimenti i Gradijanti.