Kupiš dizajnersku limitiranu fotelju i doniraš UNICEF-u

Bravo GUBI. Poznati skandinavski brend Gubi napravio je limitiranu kolekciju Pacha Lounge Chair, a 100% prihoda ide UNICEF-u

Divna inicijativa. Skandinavski brend GUBI, proizvođač luksuznog dizajnerskog namještaja u suradnji s UNIFEF-om napravio je izvrsnu win-win kampanju. Povodom kampanje ‘Mlade nade’ GUBI je predstavio limitiranu kolekciju stolice Pierrea Paulina, a kompletan prihod od prodaje limitirane kolekcije Pacha Lounge Chair ide UNICEF-u za podršku djeci u većim, ali manje poznatim kriznim zonama u zemljama kao što su Burkina Faso, Mianmar i Sudan.

Da stvar bude još bolja, limitirana kolekcija Gubijeva bestsellera, fotelje Pacha Lounge Chair napravljena je od tkanina koje su zapravo viškovi. 100 stolica napravljeno je od tri vrste tkanina koje bi se možda čak i bacile, a kvalitetne su i sjajne. Riječ je o tkanima u bež i sivim nijansama Lupo Special Diagonal Bouclé 007, Harp 102 i Mumble 02 koje su na ovaj način dobile potpuno nov život, vrijednost i svrhu.

Ova akcija nas podsjeća na toliko dobrih stvari… počevši od humanitarnog, ekološkog, održivog, društveno odgovornog aspekta. No, podsjeća nas i na priču o samoj Pacha Lounge Chair, stolcu koji je izvorno dizajniran 1975. godine, a koji je ogromnu popularnost dočekao nakon gotovo 40 godina, kada ga je ponovno počeo proizvoditi GUBI.

Naime, legendarni francuski dizajner namještaja Pierre Paulin tijekom 1960-ih i 70-ih oduševljavao je svojim svojim prepoznatljivim i inovativnim stilom koji je napravio revoluciju u svakodnevnom namještaju. Hedonistički, vijugavi stil Paulinova dizajna privukao je i pokroviteljstvo predsjednika Georgesa Pompidoua i Françoisa Mitterranda, koji su ga zamolili da preuredi dijelove Elizejske palače 1970-ih i 80-ih.

Vizija legendarnog dizajnera Pierrea Paulina bila je stvoriti dojam “sjedenja na oblacima”. Malo ispred svog vremena 1975. godine, no modularna kolekcija Pacha konačno dolazi na svoje mjesto jer GUBI ponovno izdaje ovu bezvremensku i karakternu kolekciju.

Evo kako izgleda kolekcija Pacha u raynim interijerima i kombinacijama.

GUBI
GUBI
GUBI
GUBI
GUBI
GUBI
GUBI
GUBI
GUBI
GUBI