Kućica za maloga Leva. DIY projekt Ane Bacinger.

Stilistica, novinarka, blogerica, dizajnerica Ana Bacinger za svog je dvoipolgodišnjeg Leva osmislila kućicu za igranje u vrtu. Ispričala nam je sve o tom preslatkom obiteljsko-prijateljskom DIY projektu

Svi mi koji volimo modu, vjerujem da godinama znamo za Anu Bacinger i njezin Little Fashion Paradise. Ana je bila dugogodišnja urednica i novinarka brojnih portala, jedna od prvih fashion blogerica sa svojim blogom Little Fashion Paradise i autorica vlastitog brenda LFPcollection. Ana je žena koja je uvijek prepoznatljiva, vjerna vlastitoj estetici, a opet uvijek zanimljiva, drugačija, svježa… Da ne duljim – zato volimo Anu i njezin stil.

A stil je nešto s čim se čovjek rađa… On je ono nešto što čovjek nosi u svom DNK bez obzira radi li se o modi, interijerima, dekoraciji stola, hrane, odabiru putovanja ili odabiru dječjih kolica.

I zato me uopće ne čudi što je Ana Bacinger svom djetetu napravila najslađu kućicu za igranje.

Ana, predivna ti je kućica. Kako je sve krenulo? Odkud ti ideja? Vi ste ju sami izrađivali? – obasipam ju pitanjima.

Ana: Imamo veliko dvorište u kojem provodimo većinu vremena kad je lijepo vrijeme tako da je bilo samo pitanje trenutka kad ćemo se baciti u ovaj projekt. Lev će ovih dana napuniti 2.5 godine i počeo se baš lijepo igrati sam, tako da sam shvatila da je ovo ljeto pravi trenutak za realizaciju… Krenula sam s Pinterestom nakon što sam pregledala ponudu gotovih kućica koje su dostupne kod nas i shvatila da mi se zapravo ništa ne sviđa. Na Pinterestu sam pronašla nekoliko lijepih rješenja, dodala neke svoje ideje i angažirali smo prijatelja Vinka Šarkanjija, koji se već duži niz godina bavi očuvanjem tradicionalne graditeljske baštine, ali je i veliki majstor kad se radi s drvom. Znala sam da će on moju ideju savršeno izrealizirati.

Boba: Kakvu kućicu si zamislila? Koliko kužim, zamišljena je da “raste” s vremenom? S čim ćete ju sve nadopunjavati?

Ana: Osim što sam htjela da bude lijepa i da estetski paše u naš vrt, znala sam da mora biti funkcionalna i zanimljiva klincima. Zasad je vanjski sadržaj minimalan (ima mali pješčanik) jer još uvijek čekam tobogan koji sam naručila prije mjesec dana, ali s vremenom ćemo vani dodati još sadržaja.

U planu je na proljeće na lijevi zid staviti hvataljke za penjanje, a želim i jednu malu drvenu gredicu kako bi Lev sam mogao saditi svoj vrt i brinuti o tim biljkama. U kućici je mali stol za crtanje i igranje, a dio zidova obojala sam u ‘školsku ploču’ kako bi mogao crtati po njima…

Dodali smo neke drage igračke, koje su zanimljive Levu, ali i njegovim prijateljima i prijateljicama. Kućica je zamišljena kao mjesto na kojem se igra sam i sa svojim prijateljima, kad mi u vrtu nešto radimo ili jednostavno želimo malo mira i tišine.

Boba: Koliko je zapravo velika?

Ana: Dimenzije su joj 200cm x 150cm x 180cm. To mi se činilo dovoljno veliko da i mi možemo provesti vrijeme s Levom u njoj, a sad kad smo je napunili sa svim igračkama mislim da je komotno mogla biti i malo veća.

Boba: Kućica ima i nepropustan krov, a opet puno dnevnog svjetla, jel tako?

Ana: Vinko je predložio nepropustan proziran krov baš zbog toga da u njoj uvijek bude puno dnevnog svjetla i to je ispalo sjajno.

Boba: Kako je tekla realizacija? Koliko je trajalo? Kako je izgledala gradnja?

Ana: Nakon svih priprema, Vinko je uz pomoć mog supruga i Leva izgradio kućicu u jako kratkom roku. Proveli smo dva sunčana popodneva u našem vrtu i ona je bila ‘pod krovom’. Zatim je moj tata jedno jutro odradio vanjsko bojanje, a ja sam se poigrala unutarnjim bojanjem zidova i samim uređenjem kućice. Nisam je željela puno ukrašavati, tako da je glavni fokus upravo na tim obojenim zidovima i prekrasnim Authentic Models balonima.

Boba: Koji je tvoj savjet za ovakav pothvat?

Ana: Ako imate dobrog majstora, ne morate se bojati ovakvih projekata. Bitno je znati što želite, sve dobro objasniti majstoru i prepustiti mu posao. Ja sam presretna što smo se odlučili za DIY kućicu jer je ispala savršena, puno je kvalitetnija i ono najbitnije – nije ispala ništa puno skuplja od gotovih modela iz trgovina.

Boba: Kakve su reakcije Leva, ipak je on šef?

Ana: Obožava boraviti u njoj, a to mi je dovoljan pokazatelj da smo napravili nešto što mu se jako sviđa. Bilo da vozi bager, crta s vodenim bojama ili šara po zidovima – uvijek izgleda jako sretno. Jako voli kad mu dođu prijatelji, u tim trenucima vidim da je baš jako ponosan što je to njegova mala kućica.