Kuća za odmor u kojoj je sve hand made. Čak i pločice.

Ljetna kuća obitelji Tepeler nalazi se na obali Egejskog mora i nedavno je osvojila titulu Big See Winner u kategoriji za dizajn interijera

Volimo kada su kuće dosljedne, kada imaju neku svoju osobnost, priču. Danas vam pokazujemo jednu jako specifičnu kuću koja je nedavno ovojila titulu Big See Winner u kategoriji za dizajn interijera. Riječ je o kući obitelji Tepeler koju su uredili arhitekti Gizem Deniz Üstübal Manaz i Halil Ahmet Manaz iz dizajnerskog studija Manaz Interiors.

– Projekt ljetne kuće Tepeler, smješten na očaravajućoj pozadini krajolika Bodruma, razvija se kao autentična priča o arhitektonskoj eleganciji i zanatstvu. Projekt predstavlja pomno razrađenu priču o jedinstvenom savezu između zanatske izrade i dizajna po narudžbi. Umjesto gotovih rješenja i tvornički izrađenog namještaja, ovdje je sve rađeno po mjeri i to u skladu s konceptom, stvarajući ugođaj idealnog odmora na obali Egejskog mora – objasnili su arhitekti.

Svaka faza, od namještaja preko keramičkih detalja do obrade drva, pridonijela je stvaranju ove vrlo posebne kuće.

– Projekt je u cijelosti opremljen s ručno rađenom keramikom, drvetom, rasvjetom i ukrasnim detaljima. Ono što ovu kuću izdvaja je to što je svaki predmet koji dodirnete, pogledate i doživite ručno izrađen posebno za ovu kuću te se na njima vidi zanatsvo, iskustvo, znanje i ljepota ručne izrade. Organski oblici inspirirani prirodom stvaraju besprijekornu integraciju s ručno izrađenim keramičkim pločicama koje odražavaju vanjski okoliš i tradiciju. Svaka soba postaje umjetničko djelo gdje se jedinstveni uzorci spajaju poput mozaika. Keramika, oblikovana od strane iskusnih majstora, ne samo da pruža vizualnu estetiku, već također utjelovljuje modernu interpretaciju tradicionalne izrade – navode arhitekti dodajući kako je karakter vlasnika te njihov posao utjecao na sam izgled kuće te odabir fotogeničnih i autentičnih uzoraka.

Naime, vlasnici kuće su Meltem i Emre Tepeler, obitelj je koja se bavi event menadžmentom, organizacijom luksuznih vjenčanja te dizajnom i proizvodnjom tekstila.

Uživajte u slikama Esre Erdal, a više detalja možete saznati na ovom linku.