Tijekom vikenda showroom Ana Marije Ricov u blizini Botaničkog vrta postao je zelena O’aza. Pogledajte kako to izgleda kada se spoje O’snova, Botanike, Tamara Ganoci Frish i Maja Danica Pečanić
Ajme, pa mi smo “ubile” svoje biljke zbog prevelike brige i previše zalijevanja. Ajmeee… :( Maja i ja smo se pogledale i shvatile da je to razlog zašto nam, koliko god se trudile, biljke uvijek nakon nekog vremena uginu.
To smo spoznale u subotu na O’snovinoj radionici O’bilje od divnih mentorica Maje i Marine Francuz, sestara iz Studija Botanike, koje su nam napokon pokazale koliko i kako pravilno treba zalijevati biljke, a saznale smo još i hrpu drugih savjeta koje su podijelile s nama i polaznicama naše radionice.
– Svu onu vodu koju biljka ne popije treba baciti iz posude. To joj je višak. Zbog te vode, pogotovo ljeti biljka se ukuha i zato uvene – objasnile su nam cure i riješile misterij našeg problema s biljkama.
Kako znati koliko vode je uistinu dovoljno, koliko često treba zalijevati svaku pojedinu biljku, koji položaj joj najbolje paše, da li ih premještati tijekom dana ili ne, kakvu potposudu i posudu za njih odabrati, kada i kako ih presađivati, kada, s čime i koliko ih često prihranjivati… sve to samo su djelići zelenih savjeta koje su cure iz Botanika ispričale našim polaznicama.
No, to je tek bio početak, a zatim je uslijedila izrada terarija, odličnog načina kako biljke mogu imati i oni koji su rijetko kod kuće i nemaju vremena za zalijevanje.
No, što je zapravo O’snova? Ukratko to su lifestyle radionice koje organiziramo moja prijateljica iz studentskih dana, i jedna od najdivnijih osoba koje poznajem, Ana Horvačić Debić i ja.
Uvijek volim ispričati priču kako i zašto je O’snova uopće i nastala. Naime, Ana i ja smo često prezaposlene, što u svojim obiteljskim firmama, a što kao mame dvojce malih dječaka koje pokušavaju izbalansirati privatan, poslovan, društveni, emocionalni život. Mi smo i one žene koje se uz to i vole družiti, smijati, upoznavati nove ljude, dekorirati svoj dom, hranu, piće, isprobavati nove recepte… i uz to i želimo naučiti i čuti milijun novih stvari…
Zato smo trebale od nečeg krenuti. I stoga smo prije godinu dana počele s O’snova radionicama – odnosno radionicama koje bi i same htjele pohađati, ali ih nitko do tada nije na taj način organizirao.
Odmah smo se dogovorile – svaki put mora biti potpuno drugačije mjesto, uređenje, dekoracije, svaki put neka druga tema, neki drugi predavač, drugačija hrana, piće, muzika, mood…
I danas. Nakon godinu dana, trudimo se da je uvijek drugačije i svježe. Evo kako je to izgledalo u subotu kod predrage Ana Marie Ricov koja nas je ugostila u njezinom divnom showroomu u Vodnikovoj 8.
Ana Maria nam je dala potpuno otvorene ruke pri uređenju, ali zapravo transformacije su bile minimalne, njezina odjeća divno se uklopila u našu zelenu priču. Možda baš zbog toga što je Ana Maria osoba koja voli prirodu, životinje, ljude…
Ako se pitate tko je radio onu divnu tortu te da li je jednako tako ukusna kao što izgleda – onda ću samo jedno reći: Tamara Ganoci Frish.
Tamarine stylinge i hranu pratim godinama, još od početaka Dobre Hrane, Story Gourmeta te raznih drugih magazina, kuharica, reklama. U njezine editorijale koje često radi s Majom Danicom Pečanić čovjek bi htio ući i smazati…
Ispunila mi se želja i Tamara Ganoci Frish bila je naša gošća koja je spremila divnu hranu koju su pratili uzdasi sa svih strana…
Uzdasi su več tradicionalno pratili i našu omiljenu kavu iz Saecovog aparata PicoBaristo…
Ali i Iskrena vina Matković, vina s po mom mišljenju najljepšom etiketom. Etiketu je izradio studio Senor, a znate tko je slikao te divne floralne motive?
Maja Danica Pečanić koja je dio našeg O’tima i također još jedna od najdivnijih osoba na svijetu koju poznajem…
Raspekmezila sam se… Još uvijek sam pod dojmom radionice i divnih cura koje sam upoznala ili ponovno susrela…
I život zaista može biti jako lijep…
Uživajte u djeliću atmosfere i fotografijama Maje Danice Pečanić.