Bež tonovi i topli minimalizam – hit na InDizajnu

Završio je još jedan InDizajn. Lesnina, Prima, Meblo Trade, Calligaris, Atlas, Kare, Studijo, Špina, Credo centar, Moel, Lokve Windows, Regalerija, Perfecta dreams, Hespo… samo su neki od štandova gdje ste mogli pronaći ideje i inspiracije za uređenje doma. Evo dojmova…

Sajmovi su uvijek dobar način kako da na jednom mjestu vidite novitete, trendove, upoznate nove brendove, ljude koji stoje iza tih proizvoda, te da uživo vidite, isprobate i opipate sve što vas zanima. Kod nas su sajmovi često i djelomično prodajnog karaktera, a takav je i InDizajn koji uvijek privlači i glavnom nagradom. Ove godine glavna nagrada je bila 7.000 eura za opremanje doma u Prima salonu na Jankomiru.

Glavna nagrada podijeljena je jučer na zatvaranju InDizajn sajma, a sutra će biti proglašeni i pobjednici u Prima nagradnom natječaju „Nasmiješi se i osvoji 1.000 € u samo 5 koraka!“. Najkreativnija fotografija osvaja poklon bon za kupovinu namještaja u vrijednosti 1000 €, a dvije fotografije koje budu u užem izboru osvojit će poklon bon od 500 € i 100 €. Proglašenje pobjednika je na Prima Instagram profilu @prima_namjestaj 8. listopada 2024. godine.

No, vratimo se na sajam. Kakvi su dojmovi?

Naši – jako dobri. Posebice su nam se svidjeli štandovi Lesnine, Prime, Atlasa, Calligarisa, Meblo Tradea, Studija, Špine, Karea, Regalerije, Stena projecta, Moela, Perfecte Dreams, Hespa…

Čini nam se da se svake godine izlagači sve više potrude oko izgleda štanda, a posebice nam se svidjelo što su izlagači bili međusobno usklađeni po pitanju boja, materijala i stilova – što uistinu posjetiteljima može jasno pokazati što je ove sezone trend u svijetu interijera.

Topli minimalizam, svijetli bež tonovi, offwhite te sivkaste nijanse u kombinaciji s pastelnim, narančastim tonovima i burgundy bojom – bili su apsolutni hit.

Zaobljene linije, fin, elegantan namještaj, klasične forme, maksimalističke garniture, samt, bouchle, drvo, mramor, skulpturalne vaze, umjetnine – samo su neki od trendova koji nam pokazuju što će prevladavati iduće godine u interijerima u Hrvatskoj.

Zanimljivo je da su se većinom izlagale bijele kuhinje što je pokazatelj da se nakon desetljeća pauze – bijele kuhinje ponovno vraćaju u fokus, te će zasigurno ponovno zavladati interijerima.

A što kaže struka i influenceri?

– Svidio mi se Primin štand. Prima se zaista uspješno rebrendirala posljednjih godina, prati trendove i u Primi se danas mogu naći dobri komadi namještaja, modernog dizajna po povoljnim cijenama – rekla je Tina Biloglav, @tina_biloglav omiljena arhitektica na Instagramu.

– Mene su oduševile boje, posebno zeleni interijer na Prima štandu, veliki sam fan. Jako mi se sviđaju nove Prima modularne garniture Valencia i Madeira. Volim tu pažnju posvećenu detaljima, poput ukrasnog šava na rubu koji mi je odmah zapeo za oko“, istaknula je influencerica Ines Šitum, @more_less_ines.

A kako je to sve izgledalo, možete pogledati u fotogaleriji Sanjina Kaštelana… Uživajte u slikama.