Neobičan, fotogeničan, presladak… upoznajte MILKme

Terrazza opet iznenađuje dizajnerskom zrelošću i finoćom. Udružili su snage s nagrađivanom splitskom dizajnericom Leom Aviani i napravili mali multifunkcionalni stolčić MILKme koji spaja tradiciju sa suvremenošću

Svaka kuća nekada je imala škanjić. Bančić. Katrigu. Hoklicu… Neki multifunkcionlni stolčić koji se koristi kao dodatno mjesto za sjedenje, pomoćni stolić za odložiti kavu i knjigu, noćni ormarić, stolčić na koji se možemo popesti da lakše dohvatimo nešto na polici, u ormaru…

U bogatoj tapiseriji povijesti, niska stolica, imala je značajnu ulogu u domaćem životu.

Stolčić je uvijek bio tu negdje, pri ruci da priskoči u pomoć gdje god treba… U kući, blizu ognjišta, u dvorištu, štali, garaži, terasi, spavaćoj sobi… uvijek je (bio) tu negdje blizu.

MARKO MIHALJEVIĆ

S veseljem vam predstavljamo katrigu, škanjić, bančić nove generecije – MILKme, multifunkcionalni stolčić kojega su zajedničkim snagama proizveli dizajnerica Lea Aviani i Terrazza. Terrazza je relativno nov brend iz Pule koji nas je oduševio sa svojom outdoor kuhinjom Sol, a o tome kako je došlo do MILKme stolića i suradnje sa nagrađivanom splitskom dizajnericom, ispričala nam je Marina Bešker Sudarić, CEO Terrazze.

MARKO MIHALJEVIĆ

– Priča o MILKme zaista me fascinira. Na našem prvom sastanku s Leom, iako tema nije bila bančić, spomenula sam želju da ga razvijemo. Bančić ili kako ga u Istri zovu škanjić, neizostavni je dio u svakom domu i divno mi je što podsjeća na neka davna vremena. U tom prvom trenutku, Lea nije reagirala, ali na sljedećem sastanku, kada smo započeli razgovor o suradnji, ponovno sam istaknula svoju ideju. Sviđa mi se tradicionalna vrijednost tog proizvoda, nasljeđe koje trebamo očuvati, a i današnja multifunkcionalnost. Lea se složila s prijedlogom i podijelila sa mnom da je 2017. godine kupila knjigu Katriga moga dide, te da je i sama razmišljala o bančiću već dugi niz godina. Obje smo se oduševile njegovim potencijalom i mogućnošću da iz bančića razvijemo i barsku stolicu. U tom trenutku shvatila sam da je to definitivno sudbina, znak da će bančić nadmašiti sva očekivanja – ispričala je Marina, objasnivši kako nakon MILKme stolčića, kreću i nova iznenađenja iz Terrazze.

MARKO MIHALJEVIĆ

– Naš projekt će se razvijati u različitim smjerovima. MILKme je prvi korak, a sada pripremamo DRINKme, barsku stolicu koju planiramo lansirati na tržište do kraja 2024. godine – kaže Marina.

Kako bi ga ti opisala u par rečenica?

– Dizajn tradicionalnog bančića je jednostavan, ali funkcionalan, utjelovljujući šarm majstorstva. MILKme je provokativan, a istovremeno romantičan. Svojom visinom i širinom sjedećeg dijela pruža udobnu opciju za sjedenje, a može se korisiti i u druge svrhe. MILKme ne služi samo kao praktičan namještaj već i kao ukrasni komad koji evocira nostalgiju tradicionalnih domova – kaže Marina objasnivši kako je visina bančića 38 cm, dok je širina sjedećeg dijela 52×33 cm, težina 3 kg, a njegova nosivost je do 100 kg.

MARKO MIHALJEVIĆ

– Gdje se stolić može kupiti? Koja mu je cijena?

– Može se kupiti direktno preko nas te direktno kod Lee Aviani, a uskoro izlazi nova web stranica i web shop. Cijena mu je 420 eura. No, to nije sve od noviteta. Pripremamo i novu kuhinju Limoni, za čiji dizajn su zaslužni Studio Ru;t. Kuhinja Limoni je rezultat naše predanosti kvaliteti, dizajnu i dugotrajnosti, a predstavit ćemo ju također sada u listopadu – rekla je Marina, najavivši jedan poseban giveaway za čitatelje Dbloga.

MARKO MIHALJEVIĆ

Uskoro na Instagramu objavljujemo sve detalje našeg nagradnog natječaja u kojem sa svojom kreativnošću možete osvojiti MILKme stolčić. Detalji će biti objavljeni na Instagram profilu @dblog.hr i @terrazzaoutdoorfurniture.

MARKO MIHALJEVIĆ