Anita Kozina s bloga Veseli trbuh u jednoj kući u Baškim Oštarijama napravila je pravu malu gozbu… Evo kako im je bilo.
Obožavamo tajne večere i sve što ima veze s posebnijim načinom provođenja slobodnog vremena. I zato vas danas vodim na jednu takvu večeru u Baškim Oštarijama koju je organizirala Anita Kozina s bloga Veseli trbuh.
Naime, Anita svakih par mjeseci iznenadi svoje prijatelje i poznanike s jednom tajnom večerom koju organizira. Nekada su večere u Zagrebu, okolici Zagreba, a nekada i diljem Hrvatske.
Ovog puta večera je bila u jednoj divnoj kući za odmor u Lici, u Baškim oštarijama. Sutra ću vam ispričati sve o kući i njezinim vlasnicima, a danas, evo atmosfere večere i Anitine priče…
– Prije otprilike 2 tjedna, proveli smo vikend u Lici. Točnije u Baškim Oštarijama. Ugostili su nas Patricia i Tomislav, mladi bračni par koji, po svemu sudeći, znaju što žele i znaju posao. Planinska kuća MonsAlbius ima apsolutno sve za savršen odmor od užurbanog ritma kojem smo svi svakodnevno izloženi. Iskoristili smo apsolutno svaku minutu koja nam se pružila, a i svaki, i onaj najmanji, dio koji nam je Lika mogla pružiti.
Dok se veći dio društva odlučio na planinarenje po Sjevernom Velebitu, nas tri smo odlučile iskoristiti sve namirnice koje smo uspjele nabaviti taj dan, a vezane su uz samu Liku.
Domaći kruh peku u restoranu i hostelu “Baške Oštarije”, nedaleko same kuće. Sir škripavac (ne znam jesam li bolji ikad jela) se može kupiti u sirani koja se nalazi u sklopu rekreativnog centra Baške Oštarije blizu samog hostel.
Ličku janjetinu smo nabavile u Gospiću, kao i dimljenu pastrvu, domaći kupus i bundevu. Patricia i Tomislav su nas dočekali s pršutom, rakijom i svježim mekim sirom, tzv. lička basa.
O okusima vam ne moram ni pisati. Bilo kome da spomenete Liku, sigurno će mu prva asocijacija biti krumpir. I općepoznate pole.
Za krumpir se pobrinuo Agro Velebit, ekipa koja uzgaja predobar krumpir, a i isporučuje ga u predobroj ambalaži. – ispričala je Anita s Veselog trbuha.
Uživajte u fotografijama tima Cvirn Weddings.